Power BI - van
bedrijfsdata
naar visueel inzicht

Power BI - van bedrijfsdata naar visueel inzicht

Power BI (Business Intelligence) visualiseert bestaande databronnen binnen jouw bedrijf. Het zorgt dat je weet wat er op dit moment plaatsvindt en niet alleen wat er in het verleden is gebeurd. Je bent zo voorbereid om op elk moment weloverwogen beslissingen te nemen. Wij helpen jou bij het inrichten van Power Bi zodat jij proactief (management)info kan delen.

Microsoft Power BI heeft de potentie om nagenoeg elke business meer efficiënt te maken. Het is een enorm krachtige tool om data te modelleren en visualiseren. Zo worden bedrijfsdata als de forecast, liquiditeit, resultatenrekening en debiteuren-/crediteurenanalyses begrijpelijk. 

In drie stappen van data naar visueel inzicht:

Stap 1: Data verzamelen

 

Het samenstellen van data input uit verschillende bronnen vormt de basis. Onze Power BI specialisten helpen je daarbij. Dit gebeurt in het onderdeel Power Query van Power BI.

Stap 2: Data verbinden

 

Door de relaties tussen data en berekeningen toe te voegen krijg je inzicht. We kunnen zo de eerder ‘verborgen’ samenhang boven water krijgen. De pijlers worden ingevuld in het onderdeel Power Pivot voor een interactieve rapportage. 

Stap 3: Visualiseren

 

De gewenste samenhang tussen de data wordt vervolgens weergegeven in visuele rapportages. Wij helpen je om een overzichtelijk dashboard te creëren in Power View/Map

De voordelen van Power BI

 

  • Interactieve rapporten en dashboards, alle data overzichtelijk weergeven
  • Het is relatief eenvoudig in gebruik 
  • Voor de professional zijn complexe analyses eenvoudig te maken
  • Je kan jouw rapportage eenvoudig delen met anderen
  • Informatie is altijd up-to-date en overal beschikbaar
  • Scherpe prijsstelling op basis van gebruik

Benieuwd naar Power BI? 

Vul dan het contactformulier voor een demo zodat onze Power BI Experts jou de mogelijkheden kunnen laten zien. 

 

 

Maak data zichtbaar

 

Met Microsoft Power BI kan je eenvoudig bedrijfsanalyses visualiseren via dashboards en rapporten. Door deze visualisaties is het veel eenvoudiger om ‘verborgen’ inzichten en samenhang tussen onderdelen boven water te krijgen. 

Combineer databronnen

 

De kracht van Power BI zit in het maken van combinaties. Combineer bijvoorbeeld eens data van meerdere onderdelen binnen AFAS, zoals HRM met Financieel. Deze up-to-date info kunnen wij ook inbouwen op de eigen InSite.

Analyseer statistieken

 

Een bijkomend voordeel is de dillthrough (doorklikken) optie in Power BI. Hierdoor kun je zelf de data analyseren per niveau en zo inzoomen op uitschieters in de statistieken. Deze informatie hoef je dus niet meer handmatig op te zoeken in AFAS.

 

 

Wil je Power BI gaan gebruiken? 
Plan dan een demo, door het contactformulier in te vullen, zodat onze Power BI Experts jou de mogelijkheden kunnen laten zien. 


De data die wordt getoond in Power BI komt uit jouw bestaande databases dat rechtstreeks wordt opgeroepen vanuit AFAS door connectoren. Veelal kan Power BI ook worden gekoppeld aan andere applicaties die je gebruikt. Dit maakt dat het efficiënt werkt.  

Dashboards en rapport met collega’s delen? 
Dan heb je een Power BI Pro licentie nodig, deze kost op het moment van schrijven € 8,40 (per maand per gebruiker). 

De data die wordt getoond in Power BI komt uit jouw bestaande databases dat rechtstreeks wordt opgeroepen vanuit AFAS door connectoren. Dat betekent (vaak) geen extra werk.Wat zijn de kosten?
Heb je een office 365 licentie? Dan heb je naar alle waarschijnlijk ook al een Power BI account. 

-    Power BI desktop is gratis te downloaden
-    Power Bi online account is onderdeel van jouw licentie
-    Power BI App is gratis te downloaden

 

       Meer weten over onze diensten?

 

 

 

of bel

  085 - 065 3615  

 

Meer weten over onze diensten?

Werken bij     |     Contact