Profit 16 - wijzigingen en updates

Vanaf november 2020 wordt de nieuwste software van AFAS uitgeleverd in de vorm van Profit 16.  

Traditiegetrouw komt AFAS na de zomerrelease van de nieuwste software (Profit 15) enkele maanden later met een update. Profit 16 is een wat grotere update dan gewoonlijk. Omdat we bij DifferIT altijd het maximale uit de software willen halen, hebben we de voornaamste menu wijzigingen alvast op een rijtje gezet. 

Dat sommige onderdelen op een andere locatie te vinden zijn is even wennen. Hieronder enkele ingrijpende wijzingen:

Projectstatussen, projectprofielen en tijdschema’s
Deze zijn vanaf de update te vinden onder het menu Inrichting. 
Projecten / Beheer / Inrichting. 

Feestdagen naar HRM gedeelte
De Feestdaguren zijn in het menu verplaatst van Projecten naar HRM / Aan- en afwezigheid / Flex / Feestdaguren. Hoewel het onderdeel is verplaatst blijven de reeds toegeschreven rechten voor dit onderdeel behouden.

Afzender e-mailgegevens naar tabblad E-mail
In de voorgaande editie kon je in het berichtsjabloon via eigenschappen de velden e-mailgegevens afzender vinden. Dit staat nu onder Algemeen / E-mail. Er is een taalkeuze toegevoegd waardoor het nu mogelijk is om per taal een andere afzender vast te leggen.

In de HRM-instellingen (HRM / Beheer / Instellingen) wijzigen een aantal tabbladen van naam:
·       Sociale cockpit wordt Dashboard verzuim
·       Duurklasse wordt Dashboard duurklasse
·       Duurklasse 2 wordt Dashboard duurklasse 2

Er is een nieuw tabblad Dashboard. Hierop kun je formatie-instellingen opgeven en zie je hoeveel jaar vooruit en hoeveel jaar historie in de HRM dashboards worden getoond. Het aantal toekomstige jaren leg je vast op het tabblad Aan- en afwezigheid. Het aantal jaren historie kun je alleen aanpassen met een consultcode via Support.

__________

KVK Integratie
Bij het aanmaken van een nieuwe organisatie, verkooprelatie of inkooprelatie is het nu direct mogelijk om de KvK-informatie te gebruiken. Bij het selecteren van de organisatie worden de naw-gegevens, KvK-nummer en aanvullende gegevens direct overgenomen in zowel InSite als Profit. Deze koppeling vervangt het voormalige company.info.

Inkoopfactuur wijzigen in geblokkeerde periode
In Profit 16 is het mogelijk om wijzigingen aan te brengen in inkoopfacturen binnen de geblokkeerde periode, zo kan je eventuele kostenplaatsen of projecten naderhand wijzigen. Daarnaast is het ook mogelijk om datumafhankelijke kostenplaatsen te integreren. Moet een inkoopfactuur in de toekomst op een ander grootboeknummer geboekt worden? Stel de wijziging dan alvast in met de bijbehorende startdatum.
 

Wil jij het maximale uit de nieuwste Profit 16 halen?
Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met jou op.