Projecten en ordermanagement updates in Profit 15

Op deze pagina delen we de belangrijkste updates voor projecten in de nieuwste versie van Profit.

Projecten en teamleden aanmaken via de workflow
In Profit 15 kan je projecten aanmaken via een workflow. Hiermee valt beter te autoriseren of een project in AFAS moet worden aangemaakt of niet. Na het aanmaken kan je nu direct teamleden toevoegen via de stamkaart van het project. Ook het aanmaken van een teamlid start een workflow. Ook bij het wijzigen van een projectstamkaart, wordt een workflow gestart waarbij de wijzigingen zichtbaar zijn. 

Update uren boeken
Je kunt vanaf Profit 15 de uren van vorige week overnemen. Dit kan bijvoorbeeld voor repeterende taken. AFAS houdt rekening met verlofdagen of dagen waardoor het aantal uren van de week worden overschreven. Deze boekingen worden niet meegenomen.

Berichtsjablonen in meerdere talen
Vanaf Profit 15 is het mogelijk om een berichtsjabloon te vertalen en in de juiste taal te verstrekken. Je moet bij de persoon of bij de organisatie de taal hebben ingesteld. Hierdoor is het niet meer nodig om per land een aparte verkoop- en inkooprelatie profiel te onderhouden.

Geplande taken
Je kunt nu bijvoorbeeld per 10 minuten een taak laten lopen, of ieder uur. Dit kan via het veld ‘Type planning’. Daarnaast kan je bij een repeterende taak 4 tijdstippen aangeven wanneer deze moet worden gegenereerd. Je kunt ook aangeven dat een taak moet worden gestart nadat een andere taak is afgerond, bijvoorbeeld bij het salaris verwerken. Dit kan pas worden gestart nadat de periodieken zijn toegekend. 

Documenten in In- en OutSite
In de workflow kan je nu aangeven dat een document in de workflow wordt omgezet naar PDF, zodat het document direct kan worden ondertekend door de medewerker. Er is een nieuw tabblad onder het Type dossieritem genaamd ‘Document’. Hier staat of je het document als PDF wilt meesturen. Je kunt in de workflow op een actieknop aangeven wanneer het document moet worden omgezet naar een PDF. Je kunt ook een extra bijlage genereren in de workflow. Dit stel je ook in via de actieknop. 

Redesign reacties op In- en OutSite
In Profit 15 zijn de reacties flink onderhanden genomen. Wanneer het bericht een wereldbol heeft, is het bericht ook voor externen zichtbaar. Je kunt nu ook op een reactie reageren, kopiëren en een link kopiëren. Wanneer je reageert op een bericht, wordt dat bericht meegenomen in de weergave. Je kunt ook een label toevoegen aan het bericht, zoals een belactie. 

Bij het plaatsen van berichten kan je nu ook reactiesjablonen invoegen. Deze zijn nu duidelijker aanwezig. In de workflow kan je nu ook bepalen of het geven van een reactie wel of niet mogelijk is. 

Bestelportaal in OutSite
Klanten kunnen vanaf de nieuwste Profit ook rechtstreeks vanuit OutSite een bestelling plaatsen. Deze komt ter beoordeling binnen en gaat na akkoord het standaard verkoopproces door. De klant kan ook een eerder ingestuurde aanvraag opnieuw insturen. 
Orders in een conceptfase hebben geen invloed op je voorraad. Wil jij het maximale uit de nieuwste Profit 15 halen?
Vul dan alvast het contactformulier in, dan nemen wij contact met jou op._____________________________________

Updates in Profit per onderdeel